Expositie merklappen van Johanna Noeverman

1 mrt (hele dag) tot 1 jul (hele dag)

De afgelopen drie maanden hebben in het Akkerhus schilderijen gehangen van Wilma Pluimers uit Enter. Op deze expositie hebben we veel zeer positieve reacties gehad. Inmiddels hebben we alweer nieuwe kunstwerken aan de muren gehangen en deze keer gaat het om geborduurde merklappen. Ook heel fraai en indrukwekkend en van talent uit onze eigen buurtschap. Na foto’s en schilderijen iets heel anders. Hieronder leest u er meer over.

Mag ik mij even voorstellen.....

Ik ben Johanna Noeverman en woon in het mooie Ypelo.Toen dhr. Boertjes langs kwam voor het bezorgen van het activiteitenprogramma van het Akkerhus, wilde hij mij persoonlijk nog wat vragen; of ik wilde exposeren met mijn "merklappen". In eerste instantie overviel het mij een beetje, maar ik heb toch ja gezegd.

Toen ik op de lagere school zat, kregen we handwerkles. Ik was toen 8 jaar. Ik mocht een "koolmees" borduren en vond het eindresultaat geweldig. Hij heeft nu een plekje aan de muur. Dat was eigenlijk het ontstaan van mijn borduurhobby. Hoewel men thuis het nut van borduren niet inzag, ben ik 15 jaar later toch begonnen met het borduren van mijn eerste merklap. Deze borduurde ik voor ons huwelijk. De laatste jaren zijn het voornamelijk merklappen in verschillende stijlen. En ik borduur kaarten wat een leuke afwisseling is. Sinds kort heb ik het "kantborduren" ontdekt, ook erg mooi om te doen.

Elk borduurwerk heb ik met veel plezier gemaakt en ik hoop, dat een ieder die deze expositie bezoekt, dit ook zo zal ervaren.

Met vriendelijke groet, 
Johanna Noeverman.


Het Akkerhus is op elke laatste vrijdag van de maand speciaal opengesteld voor mensen die de expositie willen komen bekijken. U bent welkom op 29 maart, 26 april, 31 mei en 28 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur.